Abigél Közhasznú Egyesület

"Csinálj bármit, mindig az számít, hogy hogyan csinálod, és van-e kivel, mert ez csapatjáték, és már az is ajándék, ha figyelsz arra, aki rád figyel." Shakespeare

 


 MEGHÍVÓ AUTIZMUS NAPI RENDEZVÉNYRE

 

Tisztelt Olvasó!

 

 

Az Abigél Közhasznú Egyesület és Nógrádi Autizmus Alapítvány 2014. november 6-án 12 órakor megrendezi a

„Hol van a helye autista társainknak a társadalomban?”

című fórumot és autizmusra, fogyatékosságra érzékenyítő, a befogadó, pozitív társadalmi szemlélet kialakítását elősegítő programját.

 

A Nógrádi Autizmus Alapítvány több mint 20 éve működik Salgótarjánban, elsősorban az autizmussal élő tanulók speciális oktatását, fejlesztését ellátó intézmény személyi és tárgyi feltételek javításáért dolgozott az elmúlt 2 évtizedben. Az Abigél Közhasznú Egyesület 2010-ben kezdte meg a tevékenységét, szülők és szakemberek alapították. Érdekvédelmi tevékenységet lát el, javítani szeretne az autizmussal élők társadalmi befogadásán, szeretné elérni, hogy a működési területén újabb szolgáltatások jöjjenek létre, a meglévők pedig az igényeknek megfelelően bővüljenek, fejlődjenek.

 

Tények és adatok, valamint a mindennapi élet is azt mutatja, hogy az autizmussal élők száma egyre nő. Nemcsak a család, hanem a társadalom egészének szempontjából is óriási jelentősége van az együttműködéseknek, a közös gondolkodásnak a rendszerszintű megoldások keresésének. Ez nem lehet csak az érintett családok feladata.

 

Novemberben utcai vetítéssel, a helyi televízió és rádió segítségével szeretnénk bemutatni az autizmussal élő társaink és családjaik életét minden empatikus, érdeklődő ember számára. November 6-án elsősorban iskolások, a ráérő és érdeklődő emberek számára fogunk az autizmussal élő és fogyatékos emberek befogadását, megértését elősegítő játékos rendezvényt tartani, ahol megismerhetik és kipróbálhatják, hogy milyen lehet másként élni, miként lehet a saját korlátainkat átlépve megpróbálni beilleszkedni abba a társadalomba, azokba a mindennapokba, ahol nem minden adott egy fogyatékkal élő ember számára ahhoz, hogy jól tudjon működni benne.. A rendezvénytől azt várjuk, hogy a diákok, a társadalom a fogyatékosságokból adódó nehézségeket megismerve képessé váljanak a fogyatékos emberek elfogadására, segítésére.

HISZÜNK ABBAN, HOGY A FOGYATÉKOSSÁGNAK A TÁRSADALOM EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉBEN FONTOS SZEREPE VAN, HOGY FOGYATÉKKAL ÉLŐ EMBERTÁRSAINK IS ÉRTÉKES, HASZNOS, EGYENLŐ TAGJAI A TÁRSADALOMNAK, AZ Ő MEGISMERÉSÜK, ELFOGADÁSUK, SEGÍTÉSÜK ÁLTAL EMBERTÁRSAINK IS TÖBBEK LEHETNEK.

 

A szemléletformáló programon részt vesz Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, 13 órától pedig vitaindító beszédet mond a

„Hol van a helye autista társainknak a társadalomban?”

fórum megnyitásaként.

A fórumot szervezeteink azért rendezik meg, mert hazánkban ma még jóval kevesebb az autizmus-specifikus ellátások száma a szükségesnél, így igen nagy teher hárul azokra a családokra, ahol autista személyek élnek, ezért szeretnénk elindítani egy pozitív, kölcsönös előnyökön alapuló, mindenki számára megoldásokat ígérő párbeszédet, mely pozitív együttműködésekhez vezet.

 

 

Bízunk abban, hogy a törekvéseinkkel az Ön működési területének munkájához is hozzá tudunk tenni.

 

Tisztelettel arra kérjük Önt, hogy fogadja el meghívásunkat, lehetősége szerint hozza magával ismerőseit, kollégáit, családtagjait!

 

 

 

 

Tisztelettel:

 

 

                Almádi Róbert s.k.                           Turcsány László s.k.

 

           Abigél Közhasznú Egyesület              Nógrádi Autizmus Alapítvány

 

                        elnök                                         kuratóriumi elnök

 

 

                       

Salgótarján, 2014. október 17.

 

                                              

 

Kérjük, 2014. október 31-ig jelezze a FÓRUMON való részvételi szándékát a következő elérhetőségeken:

Szalainé Forgács Klaudia

E-mail:  szalai.keszi()gmail.com

Telefon: 06-20-397-0620

Előre is köszönjük!

kep0006.jpg